Ontwerp

Uitgangspunt bij het ontwerp van de nieuwbouw was het creëren van een omgeving waarin de mens en zijn omgeving centraal staat.

Dit heeft geleid tot een ontwerp waarin medewerkers en bezoekers centraal staan; zij moeten zich prettig voelen en goed functioneren. Om dit te bereiken, zijn naast technische innovaties, ideeën uit de omgevingspsychologie bewust geïntegreerd in het ontwerp.

Vanuit de gedachte dat groen stress reduceert en het mentale welbevinden bevordert, is het gebouw ontworpen met een sterke interactie tussen de ruimten onderling en verschillende groene buitenruimtes. De grote hoeveelheid daglicht ondersteunt hierbij het bioritme van de gebruikers. In combinatie met verschillende groene sferen ervaart de gebruiker zo ook binnen de vier seizoenen.

Natuur als functie en inspiratie
De natuur diende op vele manieren als inspiratiebron en oplossing. Het gebouw gebruikt natuurlijke ventilatie en opwarming. Een groene gevel functioneert als zonnescherm in de zomer en laat samen met de vijver (reflecting pool) licht en warmte door in de winter. Het groendak draagt bij aan het groene beeld, zorgt voor waterbuffering en voor verkoeling van het dakvlak, maar is hier zelfs ingezet als unieke helofytenfilter (Zie kopje ‘Duurzaamheid’).

Thematische aanpak
Bij het ontwerp van het kantoor is, om overzicht te houden van doelen en oplossingen op het gebied van duurzaamheid, een reeks thema’s geformuleerd:

  • Feel good
  • Klimaat en werktuigbouw
  • Bouwmaterialen en bouwtechniek
  • Samenwerken

Per thema zijn verschillende duurzame oplossingen toegepast. Voor meer informatie over de duurzame aspecten van dit unieke gebouw gaat u naar Duurzaamheid.




duurzaam kantoor

 

 


 



Valid XHTML 1.0 Strict    Valid CSS!    Cleanbits